Obraćanje svim Građanima RH.

Poštovani Građani Republike Hrvatske,

evo pokušavamo vam objasniti kako udruga Mijau iz Rijeke ovoga ljeta je zaprimila više obavijesti od turista o kršenju zakona o dobrobiti i zaštiti životinja.

Neki su molili Uprave hotela kao npr u Istraturistu u Umagu da se pomogne hrpi bolesnih mačića. Vrlo brzo su shvatili da će mace biti eutanazirane i poduzeli su mjere tako što su nas obavijestili.Slična situacija je i u Risortu u Novom Vinodolskom, Rabu itd.

Kada je naša udruga sve prijavila dobila je ove dole Vama podijeljene odgovore.

Naša prosvjedna pisma upućena svim nadležnim Ministarstvima možete vidjeti u našim bilješkama. Jedini odgovor koji  je stigao i to prvi puta od kako postojimo je od Ureda za dobrobit životinja. Samo da znate kako je Uredu naša udruga za sve ove godine poslala na desetke prijava o kršenju zakona i Dr. Šošić niti na jedan nije odgovorila do ovog Vama prikazanog. A znate zašto. Pa zato jer je bilo upućeno i na predsjednicu Vlade.

Jedina koja je bila zainteresirana je Predsjednica Vlade koja je i dala naputak Upravi za Veterinarstva za pokretanje i rješavanje problema.

Sastanak je održan 7.09.2010. u Zagrebu. Za sada samo toliko.

Udruga Mijau smatra da treba pod hitno doći do izmjene zakona što se tiče slobodno živućih mačaka i zakona općenito. Ne bih htjeli naše projekte iznositi javno stoga ćete biti upoznati kada zato dođe vrijeme.

Srdačan pozdrav

Mijau-Rijeka