RIJEKA I OKOLICA-AKCIJA STERILIZACIJE MAČAKA S 50% POPUSTA

Uz suradnju sa četiri veterinarske ambulante u Rijeci, Udruga “Mijau” Rijeka i ove godine organizira akciju sterilizacije mačaka. Ove godine akcija počinje već u siječnju i to od 15.siječnja 2018 , zbog velike zainteresiranosti Građana i traje cijelu veljaču, dakle do 28. veljače 2018 godine. Svi građani imaju priliku sterilizirati jednu ili više mačaka s popustom od 50 %.
Cijena ovisi od ambulante do ambulante, te zahvat za ženke iznosi od 205-260 kn, dok za mužjake iznosi od 160-205 kn. Zbog velikog interesa poželjno je naručiti se što prije.

S ciljem da se pomogne građanima, ali i da se kontrolira populacija pogotovo slobodno živućih mačaka, te spriječi njihovo razmnožavanje, već niz godina Udruga organizira akcije i moli sve sugrađane da se odazovu i steriliziraju/kastriraju svoje kućne ljubimce, pa i one mace koje hrane ispred svojih kuća, a koje unatoč tome ne smatraju svojima. Vlasnici mačaka i oni koji hrane mačke ispred svojih kuća odgovorni su za povećanje broja mačaka i ukoliko zaista žele pomoći životinjama jedini ispravni i humani način je sterilizacija ženki, ali i mužjaka zbog spolno prenosivih bolesti. Svi su odgovorni i volonteri savjetuju svim građanima ukoliko imaju mačke oko svoje kuće, udruživanje i sakupljanje sredstava za sterilizaciju.
Mačke je Zakonom zabranjeno uklanjati i ubijati. Isto tako protuzakonito im je uskratiti hranu, vodu i stanište.
Napominju da Udruga „Mijau“ nema azila i ne prihvaća mačiće kako to mnogi misle, a po Zakonu o zaštiti životinja svi oni koji su svjesno dozvolili okote svojih ljubimaca, dužni su zbrinuti legla svojih životinja ili ih sterilizirati/kastrirati.

Osnovni cilj Udruge je djelovati preventivno projektom “Uhvati, steriliziraj i vrati” koji se provodi već 15 god. po uzoru na projekte iz cijeloga svijeta. Iz Udruge “Mijau” mole građane Rijeke i Primorsko-goranske županije da pomognu ljubimcima na pravi način sterilizacijom, čime se može osigurati normalan suživot čovjeka i životinje.
Ukoliko netko od Građana želi sterilizirati mačke koje hrani, a ne može ih uhvatiti i postoperativno brinuti o njima, jer su mačke divlje, mogu se obratiti Volonterima udruge koji će im pružiti pomoć.
Za više informacija o akciji nazovite volontere na sljedeće brojeve mobitela:
091/543 5819, 091/887 5688.

Građani i direktno mogu nazvati navedene ambulante koje sudjeluju u akciji te se direktno naručiti za termin.
Veterinarske ambulante koje sudjeluju u akciji su:

1. Veterinarska ambulanta privatne prakse, “Kućni Ljubimci“ Kozala 51, Rijeka, Dr.vet.med. Tamara Ferari Miškulin, tel: 051/514-399
  2. Veterinarska Ambulanta privatne prakse „Trsat“, Kuflekova 1, Dr.vet.med. Sanjin Polić, tel: 051/216-042
  3. RiVet Specijalistička veterinarska praksa,Kantrida, Istarska 15, Rijeka, tel: 051/ 561- 452, Dr. vet. med. Srećko Krešić i Dr.vet.med. Jagoda Rosović.
  4. Veterinarska ambulanta Turković, Viškovo123/c, Dr.vet.med. Eugen Turković,
    tel: 051/257-571

Savjet Udruge „Mijau“ – Priprema mačke za zahvat i postoperativnu njegu

Svi građani koji se odluče za sterilizaciju mačaka u ambulanti koju su izabrali (molimo u unaprijed dogovoriti termin), molimo da životinje na zahvat donesu natašte i to u transportnim boksovima. Sa sobom neka ponesu čiste pamučne krpe koje će veterinari staviti ispod mačke u transporter, kada maca bude operirana.
Vrlo je važno nakon operativnog zahvata prvih 24 h držati mačku u zatvorenom i prekrivenom boksu, u toplijem prostoru, a nakon 24 h pustiti ju u veći prostor i držati pod kontrolom još par dana radi postoperativnih šavova.
Za sve savjete vezano uz operaciju može se nazvati i volontere udruge „Mijau“, kako bi i usmenim putem dobili upute.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *