Izvještaj Prihoda I Rashoda Udruge “Mijau” Za 2011. Godinu

IZVJEŠTAJ PRIHODA I RASHODA UDRUGE MIJAU ZA 2011 GOD.

PRIHODI I RASHODI UDRUGE MIJAU U 2011. GODINI  I IZVORI FINANCIRANJA

IZVJEŠTAJ RADA UDRUGE OD 01.01.2011- 31.12.2011. GODINE

Iz raspoloživih sredstava, Udruga je od 01.01. 2011. do 31.12.2011. godine uhvatila i podvrgla sterilizaciji 206 mačaka. Od 206 mačaka sterilizirano je 181 ženki od kojih je 25 bilo skotnih, te 25 mužjaka. Udruga je imala i akcije sterilizacije mačaka za građane, gdje je sterilizirano 500 mačka (426 ženki i 74 mužjaka) tj. ukupno steriliziranih mačaka zajedno sa građanima 706.

Udomljeno  je 85 mačaka (M=29, te F=56, odrasli i mačići). Od 85 udomljenih, 19 je udomljeno već sterilizirano ili kastrirano, te 21 sa obećanim sterilizacijama ženki.
Eutanazirano ili uginulo od bolesti je 8 mački (odrasli ili mačići).

Udruga je imala cca  286 intervencija (lov mačaka za sterilizaciju, te spašavane i izvlačenje mačaka iz raznoraznih tunela, skidanja sa drveća, izvlačenja iz podruma do lova ozlijeđenih mačaka, te odvoza na liječenje).
Veliki broj sredstava utrošen je i na 60  liječenja mačaka i mačića, 351 čišćenja od endo i egzo parazita.

Veliki broj mačaka u akciji za građane su volonteri Udruge i hvatali i njegovali, te potom vraćali na stanište. Dakle pomagali su sugrađanima uhvatiti slobodno živuće mačke koje hrane. Edukativnim radom i vrlo snažnom propagandom u medijima u veljači 2011, pa i kasnije, postignut je puno veći odaziv naših sugrađana u akcijama kastracije mačaka od prethodne 2010. godine. Udruga je organizirala i akcije kastracije za građane s 50 % popusta u 7 gradova u Istri. Akcije su također bile i medijski popraćene.

Izvori financiranja

Do 31.12.2011. godine, Udruga je imala ukupno prihoda 76.368,94 kn. i rashoda 76.187,35 kn (Vidi detaljni prilog prihodi i rashodi po stavkama). Projekt je financiran od Grada Rijeke sa 40.000,00 kn po računima i projektu Z-81/2011, potpore Grada Kastva s 2.050,00 kn, Primorsko goranske županije sa 13 000 kn, donacija, članarina i participacija za kastracije mačaka od 21.253,46 kn. Komunalno Redarstvo Grada Rijeke je također sufinanciralo projekt sterilizacija sa 6.000,00 kn, direktnim plaćanjem ugovorenom Veterinaru po fakturi. U ukupnim prihodima je 65,48 kn prenesenih iz 2010. god.
Iz tablice prihoda i rashoda po stavkama vidljivo je da je najveći dio prihoda utrošen na veterinarske usluge (kastracije i liječenja) mačaka.

Izvještaj prihoda i rashoda od siječnja do prosinca 2011. godine

OPREMA
PIJESAK
UKUPNO 76.368,94 76.187,35

Udruga Mijau nema azila i sav posao su odradili vrijedni Volonteri Udruge sa svojim osobnim automobilima, koristeći sve svoje privatne prostore za postoperativnu njegu i socijalizaciju mačaka i udomljavanje.

U životu ne postoji ništa što se ne može riješiti, samo je potrebna, želja, volja i ljubav!

Zahvaljujemo se Gradu Rijeci, PGŽ-i, Gradu Kastvu, našim vrijednim i humanim Veterinarima: Dr.Tamari Ferari Miškulin, Dr. Julijani Periša. Dr. Sanjinu Poliću, Dr.Tadiji Perajiću, Dr. Srećku Krešiću i Dr Jagodi Rosović, i svim našim sugrađanima  koji su prepoznali naš rad, te nas podržali u našemu projektu „Uhvati, steriliziraj i vrati“!