Izvještaj Prihoda I Rashoda Udruge “Mijau” Za 2012. Godinu

IZVJEŠTAJ  RADA UDRUGE U 2012. GODINI I ZVORI FINANCIRANJA
Izvještaj rada Udruge od 01.01. 2012. –  31.12.2012. god.

Iz raspoloživih sredstava, Udruga je od 01.01. 2012. do 31.12. 2012.god. uhvatila i podvrgla  sterilizaciji 295 mačaka. Od 295 mačaka, sterilizirano je 242 ženke od kojih je 31 ženka bila skotna, te 53 mužjaka. Udruga je imala i akcije sterilizacije mačaka za građane, gdje je sterilizirano 439  mačaka isključivo ženki 338 i mužjaka 101 tj. ukupno steriliziranih mačaka zajedno sa građanima  734.

Udomljeno  je 66 mačaka (M=18, te F=48, odrasli i mačići). Od 66 udomljenih 18 je udomljeno već sterilizirano ili kastrirano, te 14 sa obećanim sterilizacijama ženki i 17 po popustu Udruge.

Udruga je imala 286 intervencija (lov mačaka za sterilizaciju, te spašavane i izvlačenje mačaka iz raznoraznih tunela, skidanja sa drveća, izvlačenja iz podruma do lova ozlijeđenih mačaka, te odvoza na liječenje i udomljavanje).

Utrošena su sredstva i na 51  liječenje mačaka i 412 čišćenja od endo i egzo parazita.

Veliki broj mačaka u akciji za građane su Volonteri udruge i hvatali i njegovali, te potom vraćali na stanište. Dakle pomagali su sugrađanima uhvatiti slobodno živuće mačke koje hrane. Edukativnim radom i vrlo snažnom propagandom u medijima u veljači 2012, pa i kasnije, postignut je puno veći odaziv naših sugrađana u akcijama kastracije mačaka od prethodne 2011. godine. Udruga je organizirala i akcije kastracije za građane s 50 % – tnim popustom u 7 gradova  u Istri. Akcije su također bile i medijski popraćene.

Izvori financiranja

U  2012 god. Udruga je imala ukupno prihoda 47.196,65 kn i rashoda 46.865,18 kn. Projekt je sufinanciran od Grada Rijeke – Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb sa 20.000,00 kn po ugovoru Z-48/2012.  Odjel zajedničke komunalne djelatnosti Grada Rijeke je također sufinanciralo projekt sterilizacija sa 25.000,00 kn, direktnim plaćanjem ugovorenim Veterinarima po fakturama. Jednokratnom pomoći Primorsko goranske Županije od 12000 kn i manjih donacija Građana. U ukupnim prihodima je 181,59 kn prenesenih  sredstava iz 2011. god.

Izvještaj prihoda i rashoda od siječnja do prosinca 2012. godine

Oprema  –
  Pijesak  –  –
  UKUPNO 47196,65 46865,18

Udruga Mijau nema azila i sav posao su odradili vrijedni Volonteri Udruge Mijau sa svojim osobnim automobilima, koristeći sve svoje privatne prostore za postoperativnu njegu i socijalizaciju mačaka, te njihovo  udomljavanje.

U životu ne postoji ništa što se ne može riješiti, samo je potrebna, želja, volja i ljubav!

Zahvaljujući Veterinarskim ambulantama: Dr.Tamari Ferari Miškulin , Dr. Sanjinu Poliću, Dr.Tadiji Perajiću, steriliziran je navedeni broj mačaka na dug te je tako onemogućen okot navedenog broja  mačaka i ušteđeno mnogo novca  našim poreznim obveznicima i Gradu Rijeci.

Napominjemo da je svaka sterilizirana mačka velika ušteda za Grad i velika dobrobit za životinje koje nemaju vlasnika!