Izvještaj rada udruge za 2014 godinu

Izvještaj rada udruge od 01.01 – 31.12.2014 god.

Iz raspoloživih sredstava, udruga je od 01.01. do 31.12.2014 god. uhvatila i podvrgla  sterilizaciji 281 mačaku. Od 281 mačke, sterilizirano je 233  ženke, te 48mužjaka. Udruga je organizirala i akcije sterilizacije mačaka za građane, gdje je sterilizirano 512 mačaka; 363 ženki i 149 mužjaka. Ukupno steriliziranih mačaka zajedno sa sterilizacijama organiziranim za mačke građana bilo je 793 (vidi tbl. sterilizacije za građane i tbl. sterilizacije mačaka na teret udruge).
Udomljeno je 60 mačaka (M=13, F=4, odrasli i mačići). Od 60 udomljenih, 8 je udomljeno već sterilizirano ili kastrirano. Za 11 mačaka ili mačića obećane su sterilizacije na teret udruge,17 sterilizacija dogovoreno sa popustom koji osigurava udruga u dogovoru sa veterinarima.
Udruga je  bila na 512 intervencija (lov mačaka za sterilizaciju, vraćanje mačaka  u njihovo stanište, spašavanje i izvlačenje mačaka iz raznoraznih tunela, skidanja sa drveća, izvlačenja iz podruma, lov ozlijeđenih mačaka, kao i njihov odvoz na liječenje i  udomljavanje nakon oporavka).
Udruga je ostvarila sati volontiranja 4049.
Utrošena su sredstva i na 49 liječenja mačaka i preko 479 čišćenja od endo i egzo parazita.
Veliki broj mačaka u akciji za građane volonteri udruge su hvatali i njegovali, a potom vraćali na stanište. Dakle, pomagali su sugrađanima uhvatiti slobodno živuće mačke koje sugrađani  hrane. Edukativnim radom i vrlo snažnom propagandom u medijima u veljači 2014, pa i kasnije, postignut je veliki odaziv sugrađana u akcijama kastracije mačaka. Udruga je organizirala i akcije kastracije za građane s 50 % popustom u sedam gradova u Istri. Akcije su također medijski popraćene.

Izvori financiranja
U 2014 god. Udruga prihod udruge je iznosio 81.643,97 kn, a rashod 81.380,77 kn (vidi prilog prihodi i rashodi po stavkama).
Projekt je sufinanciran  sa strane Grada Rijeke – Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb sa 20.000,00 kn, po ugovoru  Z- 33/2014, od kojih je Grad Rijeka isplatio samo 10 000 kn.
Udruga Mijau nema azila i sav posao odrađuju volonteri udruge “Mijau” svojim osobnim automobilima, koristeći svoje privatne prostore za postoperativnu njegu i socijalizaciju mačaka, kao i vlastita financijska sredstva, a sve u nadi da se pomogne što većem broju mačaka.
Zahvaljujući donatorima i veterinarskim ambulantama:

Dr. Tamari Ferari Miškulin
Dr.Sanjinu Poliću i Dr. Matiji Pauloviću
Dr. Srećku Krešicu i Dr. Jagodi Rosović
Dr Eugenu Turkoviću

steriliziran je navedeni broj mačaka.

Udruga iz godine u godinu vuče dugovanja prema veterinarima, iz razloga što svakodnevno radi na dug. Na taj način spriječen je okot velikog broja mačaka, čime je ušteđeno mnogo novaca poreznim obveznicima.
Napominjemo da je svaka sterilizirana mačka velika ušteda za grad Rijeku i velika dobrobit za životinje koje nemaju vlasnika.

IZVJEŠTAJ PRIHODA I RASHODA ZA 2014. GODINU

PIJESAK   0,00
PRIJENOS PRIHODA IZ 2013 GODINE 602,49
UKUPNO 81643,97 81380,77