Obilježena Kastrirana-Sterilizirana Mačka

Evo primjera kako udruga u Rijeci obilježava kastrirane/sterilizirane mačke. Na desno uhu se napravi tj. ureže mali trokutić već prilikom operativnog zahvata. Ako je maca za sigurno udomljenje onda joj uhice nemojte zarezivati, ali to morate naglasiti veterinaru. Nekima uho malo krvari ali ništa strašno. Malo se zamota i krv brzo stane, a nekima uopće ne krvari, ovisi gdje se napravi trokut. Od ovoga imamo više koristi jer je par puta uhvaćena maca koja je bila sterilizirana a nije bila obilježena. Najvjerojatnije ju je netko tko hrani mace ispred kuće već sterilizirao ali nije obilježio (ili je sterilizirana od vlasnika koji ju je naknadno izbacio kad je odlučio da više ne želi kućnog ljubimca).
Hajde bar nešto.
Odabrali smo fotku na kojoj se to dobro vidi. To je jedini i dobar, već provjereni način obilježavanja mačaka. Ne treba raditi velike zareze tako da ostanu bez pola uha nego ga treba napraviti tako da je on vidljiv sa 2-3 m.