O nama

Udruga “Mijau” Rijeka neprofitna i nevladina je Udruga, osnovana je 2004. godine, s ciljem da pomogne svim vrstama životinja, a pogotovo mačakama kojima većina udruga ne pomaže ili im pomoć daje na kapaljke.

udruga_mijau
S obzirom da većina udruga pomaže psima i imaju azile za pse, smatramo da radi bolje i efikasnije pomoći i drugim životinjama na terenu trebaju postojati i strukovne ili specijalizirane udruge za pojedinu vrstu životinja. Na taj način se pojedinim vrstama životinja može više i efikasnije pomagati. Eutanazija je ubojstvo iz samilosti i može se provesti po Zakonu o zaštiti životinja jedino kada je životinja neizlječivo bolesna i pati.

Ovu vrstu životinja do sada se uklanjalo s ulica, zatvaralo u kaveze i ubijalo u nekim skloništima koja rade za gradove u Republici Hrvatskoj. Na taj način se neka skloništa u Hrvatskoj financiraju i na lak način zarađuju novac.

Kao Udruga želimo spriječiti ovakvu vrstu rada i zaštiti mace, te navesti Lokalne Uprave, samouprave i Građane da poštuju Zakone o zaštiti životinja.

Udruga Mijau nema azila za mačke i vrlo uspješno i učinkovito radi i bez njega s Projektom Sterilizacija/kastracija mačaka „Uhvati, steriliziraj, vrati“

Za informaciju svima, Udruga od Građana ne prihvaća mačke za udomljavanje jer nemamo azila.

Osim Projekta kastracija, Udruga i udomljava mačke, one koji Volonteri prilikom hvatanja slobodno živućih mačaka za kastraciju uhvate, a koje su pitome i imaju šansu za udomljenje. Volonteri takve mace drže u svojim stanovima, gdje ih prije udomljavanja socijaliziraju, liječe ako je to potrebno i osposobljavaju za udomljavanje. Svim Građanima koji su dozvolili okote sugeriramo da legla svojih kućnih ljubimaca udomljavaju preko oglasnika Njuškala, razno raznih foruma, tjednika Butige i Burze, preko svojih osobnih Facebook profila ili Internet stranice.
Po Zakonu o zaštiti životinja svi oni koji su svjesno dozvolili okote svojih ljubimaca, dužni su zbrinuti legla svojih životinja ili ih sterilizirati/kastrirati.

Udruga Mijau redovito, svake godine u Veljači organizira akcije kastracija mačaka po 50 % manjim cijenama za sve Građane. Za Građane koji imaju više od 2 mačke Udruga omogućuje popust na kastraciju i tokom cijele godine.

Sve savjete po pitanju mačaka svi Građani mogu dobiti na telefone Udruge.
+385 91 543 5819
+385 91 887 5688

Zahvaljujemo se turističkoj zajednici grada Rijeke što su nam dozvolili korištenje prekrasnih fotografija koje i vi možete pogledati na dolje navedenom linku: http://www.visitrijeka.hr/