Akcija sterilizacije mačaka u Istri

Akcija sterilizacije mačaka u Istri, samo u ožujku

Udruga “Mijau” u Istri u ožujku od 01.03.-31.03.2011 organizira akciju sterilizacija mačaka s 50% popusta.

Popust Građanima Istre i cijenu od samo 205 kn (uračunat PDV) po zahvatu mužjaka ili ženke omogućile su Veterinarske ambulante:

• Veterinarska ambulanta Rovinj d.o.o.

Ulica Laste 4, Rovinj, tel.052/ 813-214

• Veterinar d.o.o Pula

Krševanova Stancija 2, Pula, tel. 052/ 540 -391; 098/ 440 188

• Veterinarska ambulanta Poreč

Mate Vlašića 45, Poreč,  tel: 098/ 420 871

• Veterinarska ambulanta za male životinje Pazin, vl. Mr.sc.Benčić Žarko

Istarskih narodnjaka 24, Pazin, tel. 052/ 621- 921; 098/ 366 627

• Veterinarska ambulanta Buzet doo

Sveti ivan 5, Buzet, tel. 052/ 662-801

• VET. K&K d.o.o.Umag

Joakima Rakovca 10d , Umag. tel. 052/ 741- 725

Iskoristite veliki popust koji je dogovoren sa 6 veterinarskih ambulanti u Istri.
Uštedite 300 kn jer inače normalna cijena sterilizacije bez popusta iznosi 500 kn.

Molimo sve građane Istre da se odazovu hvale vrijednoj akciji, te da svoje ljubimce steriliziraju a ne odbacuju. Napominjemo da u Hrvatskoj pa ni u Istri nema Azila za mačke, stoga niti jedna Udruga ne prihvaća male mačiće kako to mnogi misle. Sterilizacija mačaka jedini je najhumaniji i najjeftiniji način rješavanja problema velikog broja slobodno živućih mačaka koje su nastale od odbačenih kućnih mačaka. Njihovo nehumano zbrinjavanje tj uklanjanje i zatvaranje u kaveze, te eutanazija  je zakonom zabranjeno. Slobodno živuće mačke koje građani hrane  trebaju i moraju se sterilizirati i vratiti u izuzeto stanište po čl. 28 zakona o Azilima tj skloništima.
Uštedite novac i ne hranite po 20 mačaka koje će za čas ovo proljeće doći od samo 3 ženke i napraviti veliki problem. Djelujmo preventivno s projektom «uhvati, steriliziraj, vrati» koji je ravan projektima u cijelome normalnome svijetu. Apeliramo i molimo Građane cijele Istre  da životinji pomognu na pravi način – sterilizacijom, koja će osigurati normalan suživot čovjeka i životinje.

Za sve informacije nazovite navedene veterinarske ambulante i naručite se za sterilizaciju mačaka.

Sve oni koji se odluče za sterilizacije mačaka, molimo da životinje na zahvat donesu natašte i to u transportnim kutijama ili boksovima, tzv transporterima.

Za sve savjete pre operativno ili post operativno može se nazvati i nas Volontere udruge Mijau na tel:

091/ 5435819
091/ 1614231
091/ 1614230
091/ 8875688

Razlog organiziranja akcije je veliki broj poziva u 2010 god, kako građana Istre tako i turista pred čijim se očima na brutalan način uklanjalo i ubijalo mačke, sa strane nekih Veterinarskih stanica koji pod sobom imaju šinteraje – po novome skloništa i na žalost još uvijek rade protuzakonito.

Zato spriječimo sramotu i oduprimo se pojedincima koji blate nas i našu zemlju vani u svijetu sa dosadašnjim načinom rada i zbrinjavanja životinja.

2 odgovora na Akcija sterilizacije mačaka u Istri

• odlicna akcija…moze se nesto takvo ocekivati i u rijeci? 🙂

• [quote name=”andrea”]odlicna akcija…moze se nesto takvo ocekivati i u rijeci? :-)[/quote]
    Akcija sterilizacije mačaka u Istri organizirana je po uzoru na akcije koje provodimo u Rijeci. Imali smo ih već nekoliko. Poslijednja je bila u veljači. Informacije o akciji smo objavljivali na Kanalu Ri, Radio Trsatu i u Novom Listu jer nam je web stranica još bila u izradi. Kada će biti slijedeća, ne znam, ali ćemo je svakako najaviti na našoj stranici.