Akcija Sterilizacije Mačaka U Istri

Udruga “Mijau” Rijeka i ove godine organizira akciju sterilizacije mačaka u razdoblju od 1. do 29. veljače 2012. godine. Svi Građani Istre imaju priliku sterilizirati jednu ili više mačaka s popustom od 50 %. Popust Građanima Istre i cijenu od samo 205 kn (uračunat PDV)  po zahvatu mužjaka ili ženke, omogućile su Veterinarske ambulante:

• Veterinarska ambulanta Rovinj d.o.o

Ulica Laste 9, Rovinj
              tel: 052/ 813-214

• Veterinar d.o.o Pula

Krševanova Stancija 2, Pula
              tel: 052/ 540-391
098/ 440-188

• Veterinarska ambulanta Poreč, doo

Mate Vlašića 45 ,Poreč
              Tel: 052/432-128
091/4367-635 ,

• Veterinarska ambulanta Vet-centar d.o.o Poreč

Stancija Portun 2, Poreč
              tel: 052/433 – 221

• Veterinarska ambulanta za male životinje, Pazin

Istarskih narodnjaka 24, Pazin
              tel: 052/ 621- 921
098/ 366 – 627
099/311 68 83

• Veterinarska ambulanta Buzet d.o.o.

Sveti ivan 5, Buzet,
              tel:052/662 – 801

• Vet. K&K d.o.o. Umag

Joakima Rakovca 10d
              tel: 052/741- 725

• VET. K&K d.o.o. Poreč

Veli Maj,  Draga 8
              tel: 052/452 – 976

S ciljem da pomogne građanima Istre u doba krize, kada su mnogi ostali bez posla i ove godine organizira akciju kastracije mačaka, te moli sve građane Istre da se odazovu i steriliziraju/kastriraju svoje kućne ljubimce, pa i one mace koje hrane ispred svojih kuća, a koje unatoč tome ne smatraju svojima. Kastracijom će smanjiti broj mačaka, uštedjeti mnogo novca kojeg troše hraneći velika staništa mačaka.
Napominju da u Hrvatskoj ne postoje azili za mačke i njihovo zbrinjavanje predstavlja veliki problem. Po Zakonu o zaštiti životinja eutanazija zdravih životinja zakonom je zabranjena i svi oni koji su svjesno dozvolili okote svojih ljubimaca, dužni su zbrinuti legla svojih životinja ili ih sterilizirati/kastrirati.
Osnovni cilj je kažu, djelovati  preventivno s projektom “uhvati, steriliziraj i vrati” koji se u Rijeci provodi  već 7 godina po uzoru na projekte iz cijeloga svijeta. Iz Udruge “Mijau” mole građane Istre da pomognu ljubimcima na pravi način – sterilizacijom, čime se može osigurati normalan suživot čovjeka i životinje.

Priprema mačke za zahvat i postoperativna njega-savjet

Svi oni koji se odluče za sterilizacije mačaka na prije dogovoreni termin  s ambulantom koju izaberu, molimo da životinje na zahvat donesu natašte i to u transportnim boksovima. Sa sobom neka ponesu čiste pamučne krpe koje će Veterinari staviti ispod mačke u transporter, kada maca bude operirana.
Vrlo je važno nakon operativnog zahvata prvih 24 h držati mačku u zatvorenu boksu prekrivenu, u toplijem prostoru, te nakon 24 h pustiti u veći prostor, te držati  pod kontrolom par dana radi končića.

Za sve savjete pre operativno ili post operativno može se nazvati i nas Volontere udruge Mijau na tel:

091/5435819
091/1614231

Snimku emisije na Radio Puli možete pronaći u dodatnim informacijama, niže na stranici