Sterilizacija Mačaka U Istri s 50% Popusta

Udruga “Mijau” iz Rijeke i ove godine u dogovoru s navedenim veterinarskim ambulantama organizira akciju sterilizacije mačaka u razdoblju od 1. veljače do 15. ožujka 2013. godine. Svi građani Istre imaju priliku sterilizirati jednu ili više mačaka s popustom od 50 %, tj. za samo 205,00 kn po zahvatu u partnerskim veterinarskim ambulantama diljem Istre. Zbog velikog interesa poželjno je naručiti se čim prije.

Veterinarske ambulante koje sudjeluju u akciji:

Veterinarska ambulanta Rovinj d.o.o.
Ulica Laste 9, Rovinj
tel: 052/813-214

Veterinar d.o.o. Pula
Krševanova Stancija 2, Pula
tel: 052/540-391, 098/440 188

Veterinarska Bolnica Poreč, d.o.o.
Mate Vlašića 45 ,Poreč
tel: 052/432 -128, 091/4367 635

Veterinarska ambulanta Vet-centar d.o.o. Poreč
Stancija Portun 2, Poreč
tel: 052/433- 221

Specijalizirana veterinarska ambulanta za male životinje, Benčić, Pazin
Istarskih narodnjaka 24, Pazin
tel: 052/621- 921, 098/366 627, 099/3116 883

Veterinarska ambulanta Buzet d.o.o.
Sveti ivan 5, Buzet,
tel: 052/662- 801

VET. K&K d.o.o. Umag
Joakima Rakovca 10d, Umag
tel: 052/741 -725

S ciljem da pomogne građanima u doba krize Udruga „Mijau“ i ove godine organizira akciju kastracije mačaka, te moli sve građane Istre da se odazovu i steriliziraju/kastriraju svoje kućne ljubimce, pa i one mace koje hrane ispred svojih kuća, a koje unatoč tome ne smatraju svojima.

Napominje se da u Hrvatskoj ne postoje azili za mačke i njihovo zbrinjavanje predstavlja veliki problem. Po Zakonu o zaštiti životinja eutanazija zdravih životinja zakonom je zabranjena i svi oni koji su svjesno dozvolili okote svojih ljubimaca, dužni su zbrinuti legla svojih životinja ili ih sterilizirati/kastrirati.

Osnovni cilj je djelovati preventivno s projektom “uhvati, steriliziraj i vrati” koji se u Rijeci provodi već 8 god. po uzoru na projekte iz cijeloga svijeta. Udruga  “Mijau” moli građane Istre da pomognu ljubimcima na pravi način  – sterilizacijom, čime se može osigurati normalan suživot čovjeka i životinje.

Savjet Udruge „Mijau“ – Priprema mačke za zahvat i postoperativnu njegu

Svi oni koji se odluče za sterilizaciju mačke u ambulanti koju su izabrali (molimo u unaprijed dogovoriti termin), trebaju životinje na zahvat donijeti natašte i to u transportnim boksovima. Sa sobom neka ponesu čiste pamučne krpe koje će veterinari staviti ispod mačke u transporter, kada maca bude operirana.
Vrlo je važno nakon operativnog zahvata prvih 24 h držati mačku u zatvorenom i prekrivenom boksu, u toplijem prostoru, a nakon 24 h pustiti ju u veći prostor i držati pod kontrolom još par dana radi končića.
Za sve savjete vezano uz operaciju može se nazvati i volontere udruge „Mijau“ na telefon 091/543 5819.