Akcija Sterilizacije Mačaka U Rijeci I Okolici

Udruga “Mijau” Rijeka i 2012. godine organizira akciju sterilizacije mačaka  za sve Građane u razdoblju od 1. do 29. veljače 2012. Svi Građani imaju priliku sterilizirati jednu ili više mačaka s popustom od 50 %, tj. za samo 205,00 kn po zahvatu u tri veterinarske ambulante u Rijeci:

• “Kućni Ljubimci”

Kozala
              tel:051/514-399

• Privatna praksa “Trsat”

Trsat
              tel: 051/216-042

• “Vau-Vau”

Opatija
              tel: 051/703-060.

Ranije su mogućnost imali samo oni koji su sterilizirali veći broj mačaka uz uplatu godišnje članarine od 50,00 kn. S ciljem da se pomogne građanima u doba krize, i ove se godine Udruga odriče članarine i moli sve sugrađane da se odazovu i steriliziraju/kastriraju svoje kućne ljubimce, pa i one mace koje hrane ispred svojih kuća, a koje unatoč tome ne smatraju svojima. Kastracijom će smanjiti broj mačaka, uštedjeti mnogo novca kojeg troše hraneći velika staništa mačaka.
Napominjemo da Udruga nema azila i ne prihvaća mačiće kako to mnogi misle. Po Zakonu o zaštiti životinja  svi oni koji su svjesno dozvolili okote svojih ljubimaca, dužni su zbrinuti legla svojih životinja ili ih sterilizirati/kastrirati.
Osnovni cilj je djelovati  preventivno s projektom “uhvati, steriliziraj i vrati” koji se provodi  već 7 godina po uzoru na projekte iz cijeloga svijeta.
Molimo sve  građane Rijeke i Primorsko – goranske županije da pomognu ljubimcima na pravi način – sterilizacijom, čime se može osigurati normalan suživot čovjeka i životinje.
Ukoliko netko želi sterilizirati mačku koju hrani a ne može je uhvatiti, neka se javi Volonterima Udruge za pomoć.
Za više informacija o akciji nazovite volontere na sljedeće brojeve telefona:

091/543 5819
091/161 4231
091/161 4230
091/887 5688

Niže na stranici možete skinuti prilog – snimka emisije na Radio Rujeci ili ju jednostavno poslušajte na linku:

Sterilizacija mačaka – radio Rijeka