Korisni savjeti: Zamjena za wc pijesak

Može se nabaviti četvrtasta posuda u koju se stavi piljevina. S obzirom da je piljevina lagana, u jedan kut posude koji je okrenut prema zidu postavlja se kamen kao kontra peš. Kamen služi da se wc sa piljevinom ne prevrne kada mačka s druge strane uđe u njega. Nemojte koristiti samo piljevinu od hrastovine i tikovine jer nije zdrava za mačke.

Ovo je primjer kako mnogi i za vrijeme krize mogu omogućiti svome ljubimcu uredan wc i ne trošiti novac za pijesak. Piljevina se može nabaviti u stolarskim radionama. Piljevinu je neophodno prosijati. Koristiti samo krupniji dio prosijane piljevine. Sitni dio (prah) obavezno baciti jer je vrlo dobra podloga za leglo buha.

Piljevinu možete prosijavati vani kod nekog prijatelja u vrtu. Prosijanu krupniju piljevinu spremiti u vreće do upotrebe. Za prosijavanje dobro je napraviti sito kao na slici.
sito_za_piljevinuMreža za prosijavanje se može nabaviti u bilo kojoj željezari i to vrlo jeftino napraviti uz vrijedne muške ruke. Piljevina je vrlo uredna i može se mijenjati više puta na dan.

Tako su volonteri Udruge Mijau uštedili preko 20 000 kn i taj novac preusmjerili na sterilizacije mačaka, a svi vi koji imate mace taj novac možete iskoristiti za nabavku kvalitetnije hrane.