Mačići Iz Centra Grada

U zatvorenom dvorištu (tipa kortilja) živjela je 21 mačka sa mačićima. Mace su bile gotovo bez hrane i vode. Hranu su stanari bacali kroz prozore, tj smeće i otpad sa njihova stola. Kosti, glave od riba bile su umrljane  zemljom i njihovim izmetom. Pretužno i jadno.

Kada smo došli, sve su se posakrivale. Ulovili smo na klopke 15 odraslih mačaka i 6 malenih od kojih smo 2 morali zbog bolesti i jadnog stanja uspavati. 4 malena nalaze se kod volontera Udruge i čekaju svoje udomitelje. Ogorčeni smo na nemar, ljenost i neodgovornost svih stanara koje su sve ove grozote gledali, kako nam je jedna stanarka rekla, već 40 god. Sve mace su sterilizirane i čekaju u kavezima oporavljajući se od  operacija svoje udomitelje spasitelje. Stoga molimo sve koji mogu prihvatiti u svoje stanište koju macu da nam se jave. Mace su toliko mršave, a neke i bolesne, tako reći bez mišićne mase, mlohave muskulature. Oči krmeljave. Bile su pune buha, glista i grinja u ušima. Dvorište je prepuno smeća. U dvorištu se nalaze i rupe iz kojih su izlazili štakori. Od 15 mačaka, 13 je odraslih ženki od kojih su se samo 2 okotile i 2 bolesna mužjaka.  Zbog gladi mace se nisu mogle niti tjerati, niti ostati skotne, pa je uz svu žalost to jedina sreća jer bi inače bile prisiljene jesti svoje mladunce u što i sumnjamo jer uz 13 ženki  nismo našli više od 6 mačića. To potvrđuje vjerojatnost da su se prehranjivale sa svojim mladuncima jer u  ovo doba godine  većina mačaka se već okotila. Mi smo došli u zadnji čas kada su se dvije netom okotile. Jedna maca je bila jako uplašena pa smo shvatili da čuva svoju djecu. Jako je mijaukala i bila u strahu za njih, jedva smo je ulovili.

Molimo sve koji žele pomoći bilo financijski, donacijama, hranom, zaštitnim sredstvima protiv buha i glista, ili smještajem maca u svoja staništa da nam se jave na 091/5435819.

Mačići upravo počinju jesti sami. Vrlo su dragi i umiljati, poklanjamo ih samo u dobre ruke, jer njihov život do sada je bio pakao. Svi koji žele malu macu mogu nazvati na 091/5435819. Zagarantirane sterilizacije po popustu udruge.