Nudimo nagradu od 1.000,00 kn

Poštovani naši sugrađani u PRIMORSKO GORANSKOJ i ISTARSKOJ ŽUPANIJI!

Molimo Vas da nam javite ukoliko vidite Veterinarsku stanicu Rijeka da uklanja slobodno živuće mačke. Nagrada je 1.000 kn. Naravno, uz dokazni materijal koji nam trebate poslati na e – mail adresu: udrugamijau@email.t-com.hr
Nemojte se plašiti. Radi se protuzakonito!

Kako trenutno u PGŽ i Istarskoj nema niti jednog legalnog skloništa, sve životinje, kako smo čuli, moraju ići preko jedinog legalnog skloništa za pse u Liču. Njihova dozvola za rad je upitna. Možemo samo pretpostaviti što se tamo radi. Kontrolirati ih ne može nitko jer iza sebe imaju neke ljude koji se smatraju zaštitarima.
Obaviješteni smo da iza toga stoje i neke udruge (koje očito imaju korist) ili bivši zaštitari nekih udruga, koji su im alibi. Želimo to provjeriti. Kako bismo podnijeli prijavu, moramo imati dokazni materijal. Mačke, ukoliko se uklanjaju, moraju se vratiti u stanište sterilizirane, ili ako se udomljavaju, mora se evidentirati ime i prezime udomitelja.
Slobodno živuće mačke su pretežno divlje i ne mogu se udomljavati stoga njihovo uklanjanje, ukoliko se neće sterilizirati i vratiti u stanište, nema smisla.

Nećemo dozvoliti uklanjanje i ubijanje životinja koje je protuzakonito i trošenje novca nas poreznih obveznika. Najhumaniji i najjeftiniji zakonski način rješavanja problema velikog broja mačaka su njihove sterilizacije/kastracije.

Podržite naš rad i podijelite ovu obavijest sa svojim susjedima i pijateljima.

Udruga Mijau Rijeka

Jedan odgovor na Nudimo nagradu od 1.000,00 kn

• poštovani,
    krajem rujna udomila sam putem Vase udruge macu Korni koja je tada imala pet mjeseci. Maca je sterilizirana. gospođa koja nam ju je donijela nam je rekla da maca treba primiti još cjepivo protiv bjesnoce s obzirom da zivimo na Krasici gdje su lisice cesta pojava. međutim s obzirom da nikakve papire o udomljavanju nismo dobili zanima me kome se trebamo obratiti da se i to cijepljenje obavi. inace maca koja se zvala Korni je plava ruska i u vasim fotografijama je pod udomljene mace. molim odgovor da nam se ne desi zlo.
    Unaprijed hvala

Vanela Prskalo