Problem slobodno živućih mačaka u INI Urinj i Mlaka

Ovaj puta dopis smo uputili direktoru rafinerije Urinj i to nakon bezbroj uzaludnih telefonskih poziva kako bi došli do Inine uprave u Rijeci.

S naše strane im je poslana ponuda za sterilizacije mačaka te zatražen hitan odgovor.

Primorani smo zatražiti pomoć naših sugrađana za prihvat i post operativnu njegu pitomih mačaka. Za Divlje mačke pobrinuti će se volonteti Udruge koji su za to educirani.

Objavljujemo kopiju dopisa koji smo poslali:

28.03.2011

INA RIJEKA
Urinj
Direktor
Dip.Ing.Igor Šepić
E-mail:igor.sepic@ina.hr

Poštovani,
Obaviješteni smo da se na lokalitetu Rafinerije Urinj nalazi veći broj mačaka, koje su sada već skotne.
Čudimo se vašim službama za zaštitu i prirode i životinja i okoliša da niste reagirali na vrijeme, te se obratili nama za pomoć.
Ovim putem želimo Vas upoznati ali upozoriti da dosadašnji način uklanjanja i ubijanja životinja sa strane veterinarske Stanice Rijeka, više neće biti moguć. Kršenje zakona o dobrobiti i zaštiti životinja i čl.28. pravilnika o skloništima više nećemo dozvoliti. S obzirom da u Hr. ne postoji azil za mačke pa tako niti u našoj Županiji, jedini mogući način rješavanja problema su sterilizacije slobodno živućih mačaka.
Udruga „Mijau“ Rijeka je javno već pokrenula mnoge peticije i akcije sterilizacije mačaka, s projektom „Uhvati, steriliziraj, vrati“, a koji je priznat i od Grada Rijeke, Opatije i dr.
Projekt „Uhvati, Steriliziraj, Vrati“ koji se provodi u cijelome svijetu, je najhumaniji, najjeftiniji način rješavanja problema slobodno živućih mačaka koje se nalaze svuda oko nas.
Stoga Vam kao Udruga s našim volonterskim radom nudimo pomoć u rješavanju problema na vašim lokalitetima.
Naši volonteri voljni su pohvatati i sterilizirati sve mačke u Rafineriji Urinj i Mlaki i to pod hitno dok se nisu okotole, vratiti u izuzeta staništa, uz minimalne cijene sterilizacija tj. operativnih zahvata, čišćenja od parazita, koje imaju samo udruge u 3 Veterinarske ambulante u Rijeci.
Kako je situacija dosta alarmantna i hitna, molimo vas da hitno i odreagirate, kako bi spriječili okote mačaka i još veće financijske troškove.
Naglašavamo da naš rad i postoperativna njega mačaka su isključivo volonterski.
Ukoliko koja mačka bude pitoma i socijalizirana udruga će preko web stranice, te našega faccebook profila udomljavati.
Neizlječivo bolesne mačke će se eutanazirati.

U prilogu vam šaljemo i našu ponudu.

Molimo hitan odgovor na gore navedenu mail adresu.
Srdačan pozdrav.

Udruga “Mijau” Rijeka

2 odgovora na Problem slobodno živućih mačaka u INI Urinj i Mlaka

• kakav je dogovor postignut i kako je riješen problem sa macama?

• [quote name=”shurcat”]kakav je dogovor postignut i kako je riješen problem sa macama?[/quote]
    Kratko i jasno – problem nije riješen.
    Gradu Rijeci smo napisali prigovor na odgovor INA-e. Danas sam na stranici objavila i njihov odgovor pa bi bilo najbolje da sami pročitate i zaključite kakav će biti ishod. Evo linka:
    [url]http://www.udruga-mijau.hr/odgovor-ine-na-ponudu-udruge-74[/url]