Prosvjedna Nota Gradonačelniku Siska

27.11.2011
Grad Sisak
Gradonačelnik-Dinko Pintarić

Uvaženi gospodine, Gradonačelniče zgroženi smo načinom  rješavanja  problema napuštenih životinja u Gradu Sisku.
Kao Pravnik morali bi ste pogotovo Vi koji pretpostavljam da znate Zakone, ga nastojati poštivati, provoditi i dati primjer Vašim sugrađanima.
Žalosno je i to da velike novce od vaših sugrađana kao poreznih obveznika dajete za ubijanje i to na jedan brutalan i neciviliziran način. Pročitavši ovaj članak na  http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/03/02/0421006.html, od prošle godine. Svi Volonteri Udruge Mijau u Rijeci zgroženi su ovom vijesti. Pretpostavljam da niti mačke bolje ne prolaze i druge divlje i napuštene životinje.
Upozoravamo Vas da kršite zakone zajedno sa veterinarima kojima plaćate da rade te grozote. Kao Gradonačelnika i čovjeka br. 1 u Gradu Sisku molimo da prestanete rješavati probleme napuštenih životinja na način kao što je opisano u ovome članku, a koji se nalazi i na faccebook društvenoj mreži.
Moramo Vas upozoriti da se dobro samo dobrim vraća i veličina čovjeka se prepoznaje po tome kako se ponaša prema manjim i nižim bićima.
Postoje Projekti kastracije i pasa i mačaka i vojska Građana Volontera u Sisku koji žele pomagati životinjama, a za Grad najjeftiniji način. Više o tome pogledajte Projekt kojeg koristi civilizirani svijet. http://www.udruga-mijau.hr/projekt-sterilizacije-macaka-19.
Nadamo se da se ove grozote koje su prikazane na danas.hr u članku od prošle godine više ne rade.

Poštovanje i pozdrav.

Predsjednica Udruge Mijau- Rijeka, Sava Jokić, Ing.med.lab.dij.