Sterilizacija mačaka u Rijeci s 50% popusta

Udruga “Mijau” i ove godine organizira akciju sterilizacija mačaka u veljači s 50% popusta uz suradnju sa dvije veterinarske ambulante u Rijeci, “Kućni Ljubimci“ Kozala i Ambulanta „Trsat“  u razdoblju od 1.do 29. veljače 2013. godine.

Svi građani imaju priliku sterilizirati jednu ili više mačaka s popustom od 50 %, tj. za samo 205,00 kn po zahvatu. Zbog velikog interesa poželjno je naručiti se čim prije.

Ranije su mogućnost popusta imali samo oni koji su sterilizirali veći broj mačaka  uz uplatu godišnje članarine od 50,00 kn. S ciljem da se pomogne građanima u doba krize, već 2 godine Udruga se odriče članarine i moli sve sugrađane da se odazovu i steriliziraju/kastriraju svoje kućne ljubimce, pa i one mace koje hrane ispred svojih kuća, a koje unatoč tome ne smatraju svojima.

Napominje se da Udruga „Mijau“ nema azila i ne prihvaća mačiće kako to mnogi misle, a po Zakonu o zaštiti životinja svi oni koji su svjesno dozvolili okote svojih ljubimaca, dužni su zbrinuti legla svojih životinja ili ih sterilizirati/kastrirati.

Osnovni cilj je djelovati preventivno s projektom “uhvati, steriliziraj i vrati” koji se provodi  već 8 god. po uzoru na projekte iz cijeloga svijeta. Udruga “Mijau” moli građane Rijeke i Primorsko-goranske  županije da pomognu ljubimcima na pravi način sterilizacijom, čime se može osigurati normalan suživot čovjeka i životinje.
Ukoliko netko od Građana želi sterilizirati mačke koje hrani, a ne može ih uhvatiti i postoperativno brinuti o njima, jer su mačke divlje, mogu se obratiti  Volonterima udruge koji će im pružiti pomoć. Potrebno je samo nazvati Volontere i zamoliti ih za pomoć.

Za više informacija o akciji nazovite volontere na sljedeće brojeve mobitela: 091/543 5819,  091/887 5688.

Veterinarska ambulanta:“Kućni Ljubimci“ Kozala,  Dr.vet.med. Tamara Ferari Miškulin tel: 051/514-399.

Ambulanta „Trsat“  Dr.vet.med. Sanjin Polić, tel: 051/216-042

Savjet Udruge „Mijau“ – Priprema mačke za zahvat i postoperativnu njegu

Svi oni koji se odluče za sterilizaciju mačke u ambulanti koju su izabrali (molimo u unaprijed dogovoriti termin), molimo da životinje na zahvat donesu natašte i to u transportnim boksovima. Sa sobom neka ponesu čiste pamučne krpe koje će veterinari staviti ispod mačke u transporter, kada maca bude operirana.
Vrlo je važno nakon operativnog zahvata prvih 24 h držati mačku u zatvorenom i prekrivenom boksu, u toplijem prostoru, a nakon 24 h pustiti ju u veći prostor i držati  pod kontrolom još par dana radi končića.
Za sve savjete vezano uz operaciju može se nazvati i volontere udruge „Mijau“.