tzri0512a
Udruga za dobrobit i zaštitu mačaka

Treći Pokušaj Obraćanja Nadležnim U 3. Maj Rijeka Radi Sterilizacije Mačaka I Spriječavanja razmnožavanja

                                      Pomozite nam koju udomiti!

3 Maj Rijeka
Direktor
Janko Povše, Ing
E:gmanageroffice@3.maj

Poštovani,

Obaviješteni smo da se na lokalitetu brodogradilišta 3. Maj ponovno nalazi veliki broj slobodno živućih mačaka, iako je naša udruga prije 2 godine sterilizirala preko 70 mačaka o svome trošku. Nakon 2 upućena dopisa ovih godina, koji su sigurni smo završili u kanti za smeće, šaljemo Vam i treći.

Čudimo se vašim službama za zaštitu i prirode i životinja i okoliša da niste reagirali na vrijeme, spriječili ponovno razmnožavanje nakon novo pridošle mačke.

Ovim putem želimo Vas upoznati ali upozoriti da se  dosadašnji način uklanjanja i ubijanja životinja sa strane veterinarske Stanice Rijeka, više neće biti moguć. Kršenje zakona o dobrobiti i zaštiti životinja i čl.28. pravilnika o skloništima više nećemo dozvoliti. S obzirom da u Republici Hrvatskoj ne postoji azil-sklonište za mačke pa tako niti u našoj Županiji, jedini mogući način rješavanja problema su sterilizacije slobodno živućih mačaka.

Udruga „Mijau“ Rijeka je javno već pokrenula mnoge peticije i akcije sterilizacije mačaka, s projektom „Uhvati, steriliziraj, vrati“, a koji je priznat i od Grada Rijeke, Opatije i dr.

Projekt „Uhvati, Steriliziraj, Vrati“ koji se provodi u cijelome svijetu, je najhumaniji, najjeftiniji način rješavanja problema slobodno živućih mačaka koje se nalaze svuda oko nas.

Stoga Vam kao Udruga s našim volonterskim radom nudimo pomoć u rješavanju problema.

Naši volonteri voljni su pohvatati i sterilizirati sve mačke u 3. Maju i to pod hitno dok se nisu okotile, vratiti u izuzeta staništa, uz minimalne cijene sterilizacija tj. operativnih zahvata, čišćenja od parazita, koje imaju samo udruge. Kako je situacija dosta alarmantna i hitna, molimo vas da ovaj puta ipak ali hitno odreagirate,  kako bi spriječili okote mačaka i još veće financijske troškove. Za ovu akciju u 3. Maju Udruga ovaj puta zaista nema novca.

Naglašavamo da naš rad i postoperativna njega mačaka su isključivo volonterski.

Ukoliko koja mačka bude pitoma i socijalizirana udruga će preko web stranice, te našega facebook profila udomljavati.

Neizlječivo bolesne mačke će se eutanazirati. S obzirom na veliki broj poziva iz 3. maja za zbrinjavanje životinja upućen nama i kako bi ti ljudi znali a i šira javnost o postojećem problemu, dopis ćemo objaviti javno na našoj web stranici i facebook profilu.

U prilogu dopisa poslana je i ponuda.

Svima koji nam žele pomoći molimo vas da svoje apele uputite na:

3. Maj Rijeka
Direktor
Janko Povše, Ing
E:gmanageroffice@3.maj

                                                                     Pomozite nam spasiti mace!
Donirajte za njihove sterilizacije jer se ova bića nemaju gdje niti okotititi.

Svi koji imaju dobru namjeru za pomoć ili trebaju više informacija o njima mogu nazvati 091/5435819.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Zadnji komentari
Udruga nema azil
Djeluje isključivo prema projektu "Uhvati - steriliziraj - vrati"
Prijavi zlostavljanje
Kada se radi o neposrednom ugrožavanju zdravlja i života životinje, što hitnije treba obavijestiti policiju koja sprječava daljnje ugrožavanje životinje i, ako se radi o mučenju, podnosi kaznenu prijavu. Prijavite →