tzri0512a
Udruga za dobrobit i zaštitu mačaka

Izvještaj rada udruge za period od 01. 01. 2010. Do 05. 07. 2010.

Sterilizaciji su podvrgnute 292 mačke od čega je 196 slobodno živućih (32 mužjaka i 164 ženki – od kojih je 69 bilo skotnih) te 96 u akcijama sterilizacije mačaka za građane (7 mužjaka i 89 ženki).

Od steriliziranih mačaka koje su građani sterilizirali po popustu udruge, veliki dio su volonteri uhvatili, odnjegovali i vratili vlasnicima.
Udomljeno je 18 mačaka (12 mužjaka, 6 ženki, odrasli i mačići).

Od 18 udomljenih, 8 je udomljeno već sterilizirano/kastrirano, te 3 sa obećanim sterilizacijama ženki.
Eutanazirano je 9 mačaka (odrasli i mačići).

Udruga je imala cca 118 intervencija (broj sterilizacija, udomljenja, liječenja i eutanazije 356/prosječno 3 mačke=118) u koje spada i lov mačaka za sterilizaciju, spašavanje i izvlačenje mačaka iz raznih tunela i podruma, lov ozlijeđenih mačaka, te odvoz na eutanaziju.

Veliki broj sredstava utrošen je i na 37 liječenja mačaka i mačića i 251 čišćenja od endo i egzo parazita.

Zaslužni za ovako veliki posao su Grad Rijeka koji je prihvatio projekt sterilizacije “Uhvati – steriliziraj – vrati” i vrijedni Volonteri udruge Mijau koji su hvatali mačke i post operativno odnjegovali, uglavnom po svojim domovima.

Napominjemo udruga nema AZIL za mačke.

Zadnji komentari
Udruga nema azil
Djeluje isključivo prema projektu "Uhvati - steriliziraj - vrati"
Prijavi zlostavljanje
Kada se radi o neposrednom ugrožavanju zdravlja i života životinje, što hitnije treba obavijestiti policiju koja sprječava daljnje ugrožavanje životinje i, ako se radi o mučenju, podnosi kaznenu prijavu. Prijavite →