tzri0512a
Udruga za dobrobit i zaštitu mačaka

Ej Ti

Volonter sam Udruge već nekoliko godina i mislila sam da sam vidjela više – manje sve što što je čovjek u stanju učiniti životinji ali prevarila sam se. Jutros u ranu zoru probudilo me kucanje na vratima. Kad sam ih otvorila dočekalo me izneneđenje: moja susjeda, sva uplakana, natečenog lica, krvavog oka stoji ispred mene, a u naručju ima nekakvu torbu. Ne plače ona zbog sebe već zbog svojih mačkica! “Ubit će mi ih, ubiti će ih da mi se osvete! Evo kabela kojim su ih htjeli zadaviti! Pričuvaj mi ih dok ja odem na policiju!”. I tako, na moje veliko iznenađenje, vadi ona iz torbe dvije prestravljene mace!
Naravno da sam pristala uzeti mace dok se ona ne vrati, ali moje mace su ih odmah napale. Imam i psa kojeg su se prestrašile. Zavukle su se pod kadu i ne izlaze cijeli dan. Izašle su tek na hranu koju sam morala staviti tik uz kadu. Navalile su na keksiće kao da danima nisu ništa jele. Možda čak ni nisu. Koliko sam shvatila, vlasnicu nećaci zaključavaju u sobu i tuku. Mislim da su i mace u toj hladnoj i mračnoj sobi provele cijeli život. Iako lijepo izgledaju, veoma su prestrašene.
Obje mace su ženkice. Jedna je Plava ruska a druga Kornjačevina. Imaju između 6 i 7 mjeseci. Sterilizirati ćemo ih na teret Udruge.
Srce me boli vratiti ih u tu sredinu. Ako i ne nastradaju, to nije život već mučenje!
Molimo da nam se javi netko tko bi imao volju uzeti ih i raditi na njima. Pripitomile bi se u normalnoj sredini.


Siva maca je danas (14. 02. 2012.) udomljena! Sada se zove Missy. Ej Ti je ostala kod volontera.

4 odgovora na Ej Ti

  • prijavite ih policiji!!

  • mace će se sigurno negdje smjestiti 🙂 objavljeno je na FB moguće još negdje tak da će se sigurno naći netko za njih. No, kaj sa susjedom, ako je gospođa zlostavljana i to treba prijaviti

  • [quote name=”Dragan Djuric”]prijavite ih policiji!![/quote]
    Eh kad bi to bilo tako jednostavno. Ljudi su Vam jako čudni: Vi prijavite policiji a gospođa u stanici kaže kako to baš i nije bilo tako! Čak ih brani. I tu se, na žalost, ne može ništa dok ona sama ne odluči sama sebi pomoći.

  • [quote name=”eleonora”]mace će se sigurno negdje smjestiti 🙂 objavljeno je na FB moguće još negdje tak da će se sigurno naći netko za njih. No, kaj sa susjedom, ako je gospođa zlostavljana i to treba prijaviti[/quote]
    Kao što već rekoh, prijaviti mora ona sama. Probali smo pomoći na puno načina ali gospođa ne želi prihvatiti takvu vrstu pomoći.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Informacije o maci

Dob

Spol

Zahvati

Pasmina

Kontakt

Telefon

Zadnji komentari
Udruga nema azil
Djeluje isključivo prema projektu "Uhvati - steriliziraj - vrati"
Prijavi zlostavljanje
Kada se radi o neposrednom ugrožavanju zdravlja i života životinje, što hitnije treba obavijestiti policiju koja sprječava daljnje ugrožavanje životinje i, ako se radi o mučenju, podnosi kaznenu prijavu. Prijavite →