Neke od udomljenih maca

Ovdje možete vidjeti priče i slikice nekih naših čupavaca koje smo uspjeli udomiti u dobre ruke. Evo sudbina nekih od njih:

Mačak Dobrica – Mačak star cca 8 – 9 mj. Kastriran. Zove se Dobrica, jer je zaista prava dobrica. Kao malen mačić nastradao je u 3. Maju. Upao je u kiselinu i ostao bez kože i dlakice na nogama i trbuhu. Zahvaljujući dr. Tamari Ferari i dr. Julijani u Veterinarskoj ambulanti “Kućni Ljubimci” spašen je i izliječen. Nismo stavili sve slike Dobrice jer su neke od njih uznemirujuće (ako želite vidjeti kroz koje muke je Dobrica prošao, možete to učiniti na našem FB profilu u albumu Udomjene mace). Dobrica je udomljen i sada ima svoj facebook profil pod imenom Mačak Dobrica.

Živko – Mali dječačić Živko, star svega 15 tak dana bio je zazidan ispod jedne kuće koju su štemali da ga izvade. Kako se našao tamo, pravi je misterij. Ne možete zamisliti da već može sam jesti i piti. To se zove borba za život.

Mikica je stara cca 6 mj i već je sterilizirana. Maca je jako nježna i ima dlaku poput svile. Voli se pokrivati sama kada joj je zima.

Lala je mala slatka maca, sterilizirana je i ima cca 6 mjeseci. Naučena je živjeti u kući. Za svoju higjenu se brine sama. Prava mala pametnica.

Odbačeni maleni su bačeni na kišu i hladnoću netom okoćeni. Još ne mogu sami jesti.

Mali mačić je star cca 1 mj. Trenutno se nalazi u kaveziću od hrčka u stanu jednog volontera. Oči su mu bile zatvorene i ništa nije vidio. Sada je pod terapijom i već mu je jako dobro. Ženkica je. Pronađena u jednom žbunju kako drhti od zime. Jako je mijaukala.

Mali Oto nađen bačen promrzao gladan i žedan.

Malena Ruska plava maca cca 2,5 mj. Živjela je u jednome dvorištu na Vežici.

Slijepi mačak – Mačak je star 3-4 g. Zdrav, osim što je slijep. Nedavno je izgubio i drugo oko.Treba mu samo malo vrta i jedna kućica. Nije za stan malo je uplašen.

Mačak Srećko bio je otrovan i sva sreća spašen u zadnji čas. Njegovih 8 prijatelja je na žalost uginulo.  Udomljen je u 8. mj 2010. Nakon par dana pobjegao je vlasniku. Ako ga netko vidi na području Matulja, Bivia, Kantride i Zameta (gdje je moguće da je odlutao) neka javi u Udrugu.

Haskinja – Ženka cca oko 1 g stara. Izbačena iz kuće na ulicu. Jako, jako umiljata. Ne zna ni ogrebsti. Za malu djecu je vrlo dobar ljubimac. Zdrava, vrlo uredna.

Cuki – Maca koja je odbačena u šumu, nađena je spašena. Stara oko 7 mj. Udruga ju je već sterilizirala. Vrlo je umiljata i pitoma. Može biti u stanu i vani.

Tužna maca – Pogledajte ovaj tužni pogled. Evo mace koja je  donešena  od svojih vlasnika zdrava na eutanaziju u Veterinarsku stanicu Opatija. Pozivu u pomoć nije se odazvala niti jedna Udruga osim nas. Maca je iz Muna. Živjela je u kući i u dvorištu.