tzri0512a
Udruga za dobrobit i zaštitu mačaka

Novi Kanalići

Već nekoliko dana volonteri Udruge “Mijau” pokušavaju pronaći i pohvatati malene mačiće koji su ostali zazidani u jednom dvorištu među napuštenim zgradama u Rijeci. Nakon što su zatvorene sve rupe u dvorištu, mačke koje su ulazile i izlazile van u potrazi za hranom kako bi prehranile sebe i mačiće, ostale su s vanjske strane dvorišta, dok su mačići plakali negdje s unutarnje strane.
Vani su uhvaćene četiri mame. Maleni su pronađeni tek slijedeći dan na tavanu zatvorene napuštene zgrade.
Dok smo ih tražili, stezalo nas je grlo i boljela duša jer smo gledali u kakvom užasu te životinje žive. Jedu svakakvo smeće i hranu koju im stanari okolnih zgrada bacaju kroz prozore sa udaljenosti od stotinjak metara. Ove mace žive u kanalizaciji. Hodajući hodnicima zgrade stalno smo osjećali užasan smrad – plijesan, mrak, hladnoća i ljudska sramota. Jednu malu trobojnu macu smo i vidjeli kako je pobjegla u rupu od kanalizacije. I eto, svima onima koji samo hrane i razmnožavaju mačke poručujemo da time ne rade ništa dobro. Hraniti DA, ali PRVO STERILIZIRATI!
Zar je ovo ljubav prema životinji? Dozvoliti okote i ostaviti da žive u ovakvim uvijetima.
Da bismo uopće mogli ući u napuštenu i derutnu zgradu morali smo dobiti dozvole od vlasnika, jer su zgrada i tavan opasni po život. 
Upravo naš letak „Svim takozvanim ljubiteljima mačaka“ je upravo pun pogodak.
Na njezi kod volontera i nekih građana nalazi se 13 malih mačića koje hitno treba zbrinuti i udomiti.
Molimo sve one koji se žele uključiti u njihovo udomljavanje da se obrate na 091/5435819.
Pokušajte proslijediti naš apel svim dobrim ljudima kako bi se uključili u pomoć pri udomljavanju.
Proslijedite naše apele za sterilizacije/kastracije životinja!

3 odgovora na Novi Kanalići

  • voljela bih udomiti ove dvije male skroz sive bebe,da budu zajedno ako nisu već udomljene. Dali je moguć dovoz do Zagreba ili Siska,

  • Od svih ovih malenih baš ova dva siva su rezervirana. Jedan sigurno ide za Zagreb u petak a za drugoga će mi se javiti večeras. Ukoliko odustanu od njega, javiti ću Vam.
    LP

  • moze,hvala vam

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Informacije o maci

Dob

Spol

Zahvati

Pasmina

Kontakt

Telefon

Zadnji komentari
Udruga nema azil
Djeluje isključivo prema projektu "Uhvati - steriliziraj - vrati"
Prijavi zlostavljanje
Kada se radi o neposrednom ugrožavanju zdravlja i života životinje, što hitnije treba obavijestiti policiju koja sprječava daljnje ugrožavanje životinje i, ako se radi o mučenju, podnosi kaznenu prijavu. Prijavite →